Veel gestelde vragen

Ben ik verplicht mee te doen?
Nee hoor. Je bent niets verplicht. Het is puur voor de lol. Er zijn wel meer mensen die niet meedoen met de Trick or Treat activiteit. Misschien kan of wil je volgend jaar wel meedoen?

Wat voor traktatie kan ik geven?
Wat je maar wilt! Koekjes, snoepjes, speelgoed, stickers, fruit, sap, etc. Sommige mensen maken zelf leuke traktaties en anderen geven kant-en-klare gekochte traktaties. Het is natuurlijk het leukst als je iets geeft in de sfeer van Halloween.

 Ik krijg de poster niet gedownload, wat nu?
Het bestand is in PDF format en je hebt Adobe Reader nodig om deze te openen. Als het niet lukt de poster te downloaden kun je proberen de laatste versie van Adobe Reader te downloaden.

Ik wil graag iets extra's organiseren. Mag dat?
Sfeer-verhogende activiteiten vinden we natuurlijk top! We vinden het echter wel prettig om op de hoogte te zijn, i.v.m. veiligheid en overzicht. Laat ons even je plannen weten, dan kunnen we overleggen en indien nodig enkele zaken afspreken.

Wil je iets extra's organiseren, maar weet je niet wat? Dan staan we ook open voor een gezamenlijke brainstormsessie; we hebben nog bergen van ideeën!

Waar loopt de route?
Er is geen vaste looproute. Op deze website vind je een overzicht van alle deelnemende wijken en straten. Binnen dit gebied mag je zelf je route bepalen, zolang je er maar aan denkt dat je alleen aan mag bellen bij de huizen met de Halloweenposter voor hun deur of raam. Voor kleine kinderen is het wellicht te vermoeiend om alle straten langs te gaan, hierop kun je (de lengte van) je route aanpassen.
Kijk vooral ook op onze Google Maps-kaart. Daar vind je heel overzichtelijk de aangemelde deelnemende adressen.

Ik woon niet in de wijk Eersel Zuid, De Kraanvogel, De Pikhoek of De Steenstraat. Kan ik toch meedoen?
Ben je uitgenodigd door iemand uit de deelnemende  wijken, dan is het geen probleem dat je samen met hen langs de deuren gaat.

 Wil je vanuit een huis meedoen, dan kun je kijken of je vrienden of familie in het deelnemende gebied hebt, zodat je samen hun huis kunt bemannen.

Heb je verder geen binding met of contacten binnen de wijken en wil je toch meedoen? Dan kun je contact met ons opnemen voor toestemming voor een kofferbak trick-or-treat en de daarvoor toegestane locatie. Heb je zelf een ander voorstel, neem dan ook even contact met ons op.

Mag onze buurtvereniging ook meedoen?
Neem even contact met ons op. Wij staan open voor nieuwe samenwerkingen!

Ik doe niet mee met mijn huis, kan ik toch helpen of meedoen?
Ja, graag zelfs! Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden. Heb je zelf al een leuk idee? Prima! Overleg even met ons, zodat we op de hoogte zijn i.v.m. eventuele veiligheid en het overzicht tijdens de activiteit. Ook voorkomen we zo dubbel werk of overlappende activiteiten.

Ik ben niet creatief, hoe versier ik mijn huis?
Niet creatief zijn is geen probleem! Je komt al een heel eind met een paar goedgeplaatste kaarsen en een zak decoratie-spinnenweb. Kijk ook eens rond bij buurtgenoten, misschien krijg je inspiratie. Of laat je kinderen helpen met knutselwerkjes. Alles is goed, het gaat er om dat er zo veel mogelijk mensen een voordeur bemannen om de activiteit zo leuk mogelijk te maken.

Ik ben (fysiek) niet in staat om mijn huis te versieren, maar wil wel graag meedoen. Wat nu?
Misschien kun je je buren lief aankijken voor wat hulp? Of misschien kun je samenwerken, dat maakt het extra gezellig tijdens Halloween!

Lukt het niet en kun je geen hulp vinden, laat het dan even aan ons weten, misschien kunnen wij (of de buurtverenigingen waar we mee samen werken) wat voor je betekenen. Schroom niet!

Waar koop ik Halloweenversieringen?
Vaak heb je al wat dingen in en rond huis om te gebruiken of kun je zelf wat knutselen van restmateriaal. Je hoeft dus niet perse iets te kopen. Wil je dat toch graag? Dan kun je bij verschillende winkels in de buurt terecht, zoals bijvoorbeeld Action (Eersel), Xenos (Bladel), SoLow (Eindhoven of Tilburg). Er zijn steeds meer winkels die Halloweenartikelen in hun assortiment opnemen.

 Waar vind ik pompoenen?
In de omgeving van Eersel zijn op diverse plekken aan huis of bij standjes naast de weg pompoenen te koop. De locaties wisselen per jaar, net als de oogst. Je vind verkoopplekken voor pompoenen ter decoratie of om uit te hollen. Op enkele plekken worden zo ook eetbare pompoenen verkocht, maar deze zijn ook gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar.

Kijk ook eens op onze facebookpagina. Daar staat vaak extra informatie, o.a. over de verkoopplekken van dit jaar.

Mag mijn kind alleen rondlopen?
Ja, dat mag. U bepaald zelf of u uw kind daar oud genoeg voor vind. Wij raden ouders van jonge kinderen aan om mee te lopen of om te zorgen dat hun kind met een groepje of met een andere volwassene meeloopt. Halloween kan soms voor jonge kinderen wat te spannend zijn zonder begeleiding. Gaat uw kind wel zelfstandig of met een vriendje? Zorg er dan voor dat zij goed zichtbaar zijn. Dat verhoogd hun veiligheid in het verkeer, zeker met de invallende duisternis. Kleine ledlampjes aan kleding zijn hiervoor bijvoorbeeld zeer geschikt, net als lampionnen.

Wat moet ik doen als ik het te eng vind?
Een beetje griezelen hoort natuurlijk bij Halloween, maar niet alle huizen zijn even eng. Sommige richten zich meer op de kleinsten of zijn grappig-eng, andere huizen zijn meer griezelig-eng. Kom je een huis tegen waar je niet naar binnen durft? Geen probleem, gewoon lekker overslaan!

Als je ergens naar binnen mag en het word te eng, zeg dat dan duidelijk en loop gewoon naar buiten.

Weet je van tevoren dat je het spannend gaat vinden? Ga dan samen met iemand waarbij je je veilig voelt, zoals een van je ouders of een opa of oma, of misschien toch liever met een paar vriendjes?

Mijn vraag staat er niet bij!
Heb je nog andere vragen over de Halloweenavond in Eersel Zuid, kijk dan even bij contact.